Jalomieli TK


Klikkaa kuvia suuremmiksi, kuvista kiitos HL!

Perustiedot

Virallinen nimi: Jalomieli TK, "Jalo" Syntynyt: 10.06.2013, 3v 10.08.2013
Rek.nro: VH13-018-1382 Rotu, sukupuoli: Suomenpienhevonen, ori
Säkäkorkeus: 146cm Väritys: Tummanpunarautias
Kasvattaja: alhippa, Taikakuun kartano Omistaja: Haltiasalo, alaera VRL-13283
Painotuslaji: Kouluratsastus Koulutustaso: HeA, makimitaso 4

KTK-III 05.01.2014 (15 + 17 + 16 + 16 = 64p)
- Hyvänpuoleiset tyypit, kevyehkö runko, kaareva kaula, jyrkkä lautanen.

Luonne

Hieman itsepäinen ja leikkisä suomenpienhevonen Jalo on todella mukava heppakaveri, kunhan sille vain ensin näyttää sen kaapin paikan eikä anna orin saada tahtoaan läpi joka asiassa. Jalo kyllä yrittää saada kaikki tanssimaan pillinsä mukaan, mutta kunhan oria muistuttaa kuinka ihmisiä kohtaan tulee käyttäytyä, se lopettaa turhat metkuilunsa ja on oikein kiva heppakaveri. Vaikka Jalo aikuisten kanssa välillä heittäytyy aivan mahdottomaksi, lasten seurassa orista kuoriutuu oikea Unelma Poni, joka ei temppuile. Lapset saavat vaikka roikkua Jalon hännässä ja juoksennella sen jaloissa, niin ori seisoo kuin patsas paikoillaan.

Tarhasta Jalo ei aina mielellään lähtisi, joten hakijan kannattaa varautua siihen, ettei oria saa niin helposti kiinni. Mutta sateisella kelillä Jalo kyllä seisoo portilla odottamassa hakijaansa eikä malttaisi odottaa sekuntiakaan että sen saisi riimunnaruun kiinni. Ori nimittäin yrittää työntyä ulos portista heti, kun sitä raottaa? Toisaalta, vaikka ori siinä karkuun pääsisi, juoksee se kuitenkin suoraan talliin piiloon ikävää vesisadetta. Taluttaessa Jalo on yleisesti suhteellisen rauhallinen tapaus eikä hötkyile riimunnarun toisessa päässä omiaan.

Hoitotoimenpiteiden ajaksi Jalo kannattaa sitoa kiinni, sillä se ei malttaisi pysyä paikoillaan hetkeäkään. Ei se ilkeyttään siinä pyöriskele, mutta se vain haluaisi niin kovasti leikkiä harjoilla sekä muilla hoitotarvikkeilla. Myös ohikulkevien ihmisten hihoista on orin mielestä todella kiva napata kiinni. Varusteiden laitossa ei Jalon kanssa ole ongelmia eikä pesukaan ole Jalolle mikään maailman kamalin juttu.

Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat Jalolle kuin punainen viitta härälle. Se ei todellakaan ole kyseisille henkilöille herran enkelinä vaan tekee kaikkensa, jotta nämä ilketä ihmispirut eivät siihen käsiksi pääsisi. Hieroja taas on Jalolle elämän rakkaus. Sen käsittelyssä ori muuttuu taas oikeaksi pullamössöpolleksi ja nauttii lihastensa muokkaamisesta täysin siemauksin.

Ratsastaessa Jalo on reipas ja oppimiskykyinen ratsu. Se muistaa sille opetetut asiat todella hyvin ja se antaa aina kaikkensa työskennellessään. Jalo tottelee pieniäkin apuja eikä sitä tarvitse kahta kertaa käskeä jotain tekemään. Ainoa huono puoli Jalossa on, että se innostuessaan heittäytyy pukittelemaan. Kouluratsastus on Jalolle ehdottomasti Se Juttu. Norsunmuistin ja upeiden liikkeiden ansiosta Jalo loistaa kouluradoilla. Mikään esteratojen kunkku Jalo ei ole, sillä vaikka intoa orilla riittää, jalat ei aina tule mukaan hyppyyn, jolloin ori kompuroi läpi esteiden.

Kisakaverina Jalo on todella mukava ja lähes täydellinen! Kuljetusautoon Jalo menee mielellään ja uloskin tullaan mallikkaasti eikä matkan aikana hätäillä. Kisapaikoilla Jalo olisi kovasti menossa tutustumaan uusiin paikkoihin sekä hevosiin eikä sen vuoksi malttaisi keskittyä lämmittelyssä ollenkaan. Kuitenkin kisakentälle mentäessä ori sulkee kaiken ulkopuolelle ja keskittyy suoritukseensa täydellisesti.

Kaikenkaikkiaan Jalo on monipuolinen kaveri, joka välillä on aivan mahdoton kakara ja välillä taas oikea haliponi, jota ei voi muuta kuin rakastaa.

Jalolle luonteen on kirjoittanut Mila.

Sukutaulu

i. Ch Kaarnan Jyrinä
sph, punaruunikko, 145cm
KTK-II, SLA-II, KRJ-I
ii. Ch Nokikylän Joonatan
sph, musta, 146cm
KTK-II, KRJ-II, SLA-III, YLA3
iii. Pieni Leijonamieli
sph, musta, 147cm
iie. Magnolian Milja
sh, 149cm
ie. VIR MVA Ch Kaarnan Sysiruusu
sph, rautias, 146cm
KTK-II
iei. Toljalan Joonatan
sph, kimo, 142cm
iee. Syreeni
sh, tummanrautias, 149cm
e. Ruhtinatar KAT
sh, punarautias, 151cm
SV-I
ei. VIR MVA Ch Snillin Poliisimestari
sh, voikko, 150cm
KTK-III, SLA-II, YLA2
eii. Tuisku-Lumi
sh, kimo, 160cm
eie. Värikäs
sph, punarautias, 145cm
ee. Rohmulan Rosvotar
sh, rautias, 152cm
YLA2
eei. R.A. Tatuni
sh, vaaleanrautias, 155cm
eee. Iloksiiri
sh, rautias, 157cm

Klikkaa tästä nähdäksesi sukuselvityksen!

Sukuselvitys tulossa myöhemmin.

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei ole jälkeläisiä.

Päiväkirja & valmennukset

Kouluvalmennus tasolla HeA - valmentajana sabina, 123 sanaa
Kävelin pienessä lumisateessa kohti maneesia, missä Jalo ja ratsastajansa jo veryttelivät. Katselin pienen hetken ratsukon itsenäistä työskentelyä ja mietin valmennuksen aiheita. Aloitimme valmennuksen lisätyllä käynnillä, pohkeenväistöillä ja siirtymisillä, mitkä sujuivat oikein hyvin. Harvoin näkee suomenhevosta joka tottelee heti alusta asti kuin unelma! Jatkoimme valmennusta sulkutaivutuksilla pitkällä sivulla ja ravipätkällä lyhyellä sivulla. Ensimmäisellä kierroksella ratsukolla oli jonkin verran hakemista yhteistyössä, mutta pian he saivat samasta narusta kiinni ja suorittivat annetut tehtävät kiitettävästi.
Tunnin puolivälissä kehoitin ratsukkoa hetken kävelemään, jonka jälkeen jatkettiin vielä hieman sulkutaivutuksia ja pohkeenväistöjä.
Valmennuksen lopussa kävimme lävitse vielä vastalaukkaa kiemurauralla ja kehotin ratsukkoa tekemään muutamia takaosakäännöksiä. Ori ymmärsi ratsastajan avut hyvin ja näytti todella tekevän töitä. Loppukäyntien aikana annoin ratsukolle palautetta valmennuksesta ja toivotin onnea tulevalle kisakaudelle. Oli mukava valmentaa teitä!

Porrastetut

ERJ-taso 2 (806.53p.)
KRJ-taso 5 (1825.84p.)
VVJ-taso 2 (872.75p.)
KERJ-taso 0 (0p.)

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti, rohkeus 0.00p.
Nopeus, kestävyys 0.00p.
Kuuliaisuus, luonne 806.53p.
Tahti, irtonaisuus 1019.31p.
Tarkkuus, ketteryys 66.22p.

Kilpailumenestys

Kalenterissa näkyvät vain sijoitukset!

Klikkaa tästä nähdäksesi kilpailukalenterin!

Tämä hevonen ei ole kisannut.